MALZEMELERİ:
4 adet iri domates
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz yada 1 adet et bulyon
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz yada 1 adet et bulyon
YAPILIŞI:
1- Domatesleri soyup rendeleyin yada rondodan geçirin.
2- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 1-2 yemek kaşığı salça ekleyin.
3- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4 bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.
2- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 1-2 yemek kaşığı salça ekleyin.
3- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü +4 bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder