26 Kasım 2012 Pazartesi

KARIŞIK KURU DOLMA


MALZEMELERİ:
Kuru patlıcan
kuru dolmalık biber
kuru kabak
3 diş sarımsak
3 tane kuru soğan
3 tane domates
4 tane sivri biber
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber,pulbiber,toz sumak
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı pirinç

YAPILIŞI:
Kaynamış suda patlıcanı,kabağı,biberi 10 dk haşlayıp süzelim.
sonra soğanı sarımsağı ,domatesi,sivri biberi ve maydonozu küçük küçük doğrayıp bir kap içersinde karıştıralım.
Baharatları sıvı yağı ve pirincide ekleyip harmanlayalım,soğutulmuş kuru dolmalıklarımızın içini bir güzel doldurup ağızlarını kapatıp tenceremize dizelim..bütün dolmalıklar bittikten sonra top sumaklarımızı 10 dk suda bekletip dolmalarımızın üzerine ince süzgeç yardımıyla bir güzel üzerine döküp yarım su bardağıda sıvı yağ üzerine döküp pişirelim tabi çok kısık ateşte olsunki daha lezzetli olur..Şimdide AFİYET OLSUN..( baharatlarını kendi damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz,top sumak kuru dolmaya ekşilik verip daha lezzetli olmasını sağlıyor)

2 yorum: