9 Aralık 2012 Pazar

BOSTAN KEBABI


MALZEMELERİ:
3 tane bostan patlıcanı
yarım kilo kuşbaşı et
1 tane kuru soğan
3 tane domates
3 tane sivri biber
tuz,karabiber,pulbiber
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Önce patlıcanlarımızı soyup ortadan bölüp içlerinden biraz boşaltıp kızgın yağda kızartıyoruz.Sonra etlerimizi biraz haşlayıp süzelim.Soğanlarımızı biraz sıvı yağla kavuralım sonra domateslerimizi,biberlerimizi küçük küçük doğrayıp soğanlarımızın içine katalım,salçamızı etimizi baharatlarımızı katıp bir güzel pişirelim,kızartmış olduğumuz bostan patlıcanlarımızın içlerine bu harcımızı doldurup bir su bardağı suyu  tepsiye ekleyip fırına verelim.Üzeri kızarınca kaşar dilimi yada rendesi üzerine serpelim,tekrar 10 dk fırına verip kaşarların erime işlemi tamamlandığında çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım..AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder