27 Ağustos 2012 Pazartesi

BANYOLU PATATESLİ BÖREK



MALZEMESİ:
6 tane yufka
1 paket katıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
5 tane patates
2 tane soğan
yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiber,tuz
1tane yumurta
İÇİNİN YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp eziyoruz sonra biraz sıvı yağda soğanları kavurup patatesi ekliyoruz arzuya göre baharatları ekleyip 5 dk kavurup dinlendiriyoruz..
YAPILIŞI:
Yağımızı eritip tek yufkayı yaglayıp,ikinci yufkada  yagladıktan sonra sekize bölüp harcımızı koyup sarıyoruz.bütün işlem bittikten sonra 4veya 5 saat dolapta dinlendirdikten sonra bir kapta suya batırıp yağlanmış tepsimize diziyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp fırına veriyoruz.şimdiden afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder