29 Ağustos 2012 Çarşamba

MUTFAKTA PÜF NOKTALAR

( Mısırları haşlarken  lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın.  Mısır kabuklarını da yıkayıp, onları da tencereye koyarsak mısırlar daha lezzetli olur.)

( Balın saf olup olmadığını anlamak için, baldan bir kaşık alıp soğuk suda ezin. Su beyazlaşacak olursa, içinde un veya nişasta var demektir. )

( Sebze haşlarken kokmasın istiyorsanız; suya biraz tuz ve sirke ilave edip köpük oluşumunu gördükten sonra sebzeleri atın. )

( Ellerinizde oluşan sarımsak kokusunu çıkarmak için ellerinizi tuzla ovalayıp ardından sabunla yıkayın. Kokunun gittiğini göreceksiniz veya yemek kaşığı ile ellerinizi ovalarsanınız koku hiç kalmayacaktır...)

( Etlerinizi kızartmadan önce muhakkak tavanın kızgın, etin oda sıcaklığında olduğundan emin olun,daha lezzetli olacaktır..)

(Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.)

(Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır......)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder